Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Geslaagd lustrum

19 december 2012

 

We kijken met trots terug op ons eerste lustrum. De opbrengst voor het goede doel Spieren voor Spieren bedroeg maar liefst 1100 euro. Fantastisch!

 

Grootmeester de heer Van Vorstenbos die werd geassisteerd door onze trainer Erik Willems, bood ons een zeer gevarieerd trainingprogramma aan. Hij wees ons op de kleine kneepjes bij het uitvoeren van effectieve en realistische technieken.

 

Voorts zorgde de heer Van Vorstenbos voor een wervelende training voor de jeugdleden. Ze volgden de gehele middag met veel enthousiasme het gevarieerde programma afzonderlijk van de senioren, maar ook samen van jong tot oud.

 

Aan de lessen van onze trainer Erik herkennen we zijn leraar, de heer Van Vorstenbos. De leden waren zeer te spreken over de jubileumtraining.

 

De moeite van het vermelden waard is ook dat alle ju jitsuka's met trots het nieuwe clublogo op hun pak droegen.

 

De intensieve training werd onderbroken door een pauze. De leden werd een broodje, een drankje, fruit en snoep aangeboden. Vrijwilligers gingen ondertussen aan de slag met de ingezamelde statiegeldflessen. Eerst sorteren op de juiste supermarkt en toen op pad om ze in te leveren. Een flinke klus want er werden vier big bags met meer dan 1000 flessen ingezameld. De vrijwilligers kregen positieve reacties van de winkelbedrijven en van in de rij achter hen wachtende winkelklanten waarvan een aantal spontaan hun flessen doneerde aan ons goede doel. Geweldig om te ervaren.

 

Op het einde van de middag kon aan Rob en Ingrid de Caluwé voor de Stichting Spieren voor Spieren, waarvoor hun zoontje Bram samen met Epke Zonderland een boegbeeld is, de cheque met onze gezamenlijke bijdrage worden overhandigd. Iedereen heeft hieraan bijgedragen! Allen zeer bedankt.

 

Speciaal willen we bedanken de ouders/verzorgers van de jeugdleden en alle vrijwilligers die ons hebben geholpen bij het mogelijk maken van dit prachtig geslaagde evenement. Bedankt!

 

Natuurlijk moeten we ook nog verslag doen van de examens van jeugdleden op 7 - en 11 december.

 

Hoe hoger je graduatie hoe strenger de exameneisen en dat hebben onze jeugdleden kunnen ervaren bij het laatste examen. Het was een pittig examen. De jeugdige ju jitsuka's moesten laten zien dat ze diverse stoot - en traptechnieken beheersten, maar ook worpen, klemmen en houdgrepen. Ook moesten ze demonstreren dat ze met gebruikmaking van deze technieken zich goed kunnen verdedigen tegen aanvallen van tegenstanders. Het examen eindigde met wedstrijdjes op de grond om aan te tonen dat ze ook op de grond een tegenstander onder controle kunnen krijgen. De examenkandidaten kunnen trots zijn op hun prestatie! Ze slaagden allemaal. Weer mochten enkelen zelfs een kleur overslaan. Alles is het resultaat van met plezier goed trainen. Meisjes en jongens van harte gefeliciteerd!

 

Nu het jaar het einde nadert rest ons om alle leden, ouders, verzorgers, vrijwilligers en sponsoren te bedanken voor hun inbreng in het afgelopen jaar en prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe te wensen.

 

We hopen dat jullie met een fijn gevoel zullen terugdenken aan de viering van ons eerste lustrum.

 

Tot slot hebben we nog een verzoek aan ouders/ verzorger/ leden/ familie/ bezoekers die mooie (digitale) foto's hebben gemaakt tijdens de jubileumtraining om die naar ons te mailen zodat we ze kunnen plaatsen op onze website.

 

Het Bestuur van Budovereniging VKO

 

Terug

 

Sponsoren